Дидактичні засади вивчення постаті Василя Стуса в загальноосвітній школі.

Автор(и)

  • I. I. Martynchuk м. Вінниця

Анотація

Сьогодні ми є свідками значного і непідробного інтересу до особи Василя Стуса, до його творчості, суспільно-політичної діяльності. Тому дуже важливим є питання про місце поета, громадського діяча, патріота у вітчизняній історії та культурі.

У всі часи людство хвилював стан духовності окремих людей і суспільства в цілому. Висока духовність громадян суспільства є запорукою економічного процвітання держави, добробуту нації, її здоров’я, її майбутнього. І тому ми маємо людину, яка, рятуючись від цинізму, під тиском обставин змушена творити власну високу трагедію, вибравши цей вид, як такий, що дає найкращу можливість самовираження.

Посилання

Бондаренко Г., Сушко О. Мотиви поетичного стилю В. Стуса. Наукові записки Національного університету «Острозька академія». Серія «Філологічна». Випуск 41, 2014. С. 146–149.

Свірська Ж. М. Дослідження світоглядних позицій автора як засіб впливу на особистість школяра. Літератури світу: поетика, ментальність і духовність: зб. наук. праць / гол. ред. А. Козлов. Київ: «НВП Інтерсервіс», 2013. Вип. 1. С. 159–167.

Стус В. Твори: у 4 т., 6 кн. Т. 6 (додатковий). Кн. 1. Листи до рідних. Львів, 1997. 494 с.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

Василь Стус як текст: порівняльний, герменевтичний, психологічний аспекти